Nu in de winkel

 

 

Een stad om trots op te zijn,
een magazine om trots op te zijn

De najaarseditie van OSS, het magazine is uit! Lees over de volgende onderwerpen:

Gasthoofdredacteur

Beeldredacteur van de Volkskrant en fotograaf in zijn eigen tijd: Theo Audenaerd is de zesde gasthoofdredacteur van Oss, het magazine. Zijn pagina’s zijn gevuld met een interview met Theo van Duren, een beeldreportage over webshops in de gemeente en zelf schrijft hij over de overleden kunstenaar Hasje Boeijen.

Dossier ‘De verdwenen Joodse gemeenschap van Oss’

Met het project Struikelstenen wordt aandacht gevraagd voor Joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Maar liefst tweederde van de 364 Osse Joden overleefde de oorlog niet. Hoe kon dat toch gebeuren, zonder dat een groot deel van de Ossenaren zich daartegen verzette? Was dat echt onwetendheid, of misschien onverschilligheid? Oss, het Magazine dook in de geschiedenis van de Duitse bezetting.

Archeoloogje spelen in Horzak

Archeologie stoffig en alleen voor wetenschappers? Niet meer! In Oss start een van de eerste projecten op het gebied van buurtarcheologie. ‘Het is interessant te weten wat er vroeger was waar jij nu woont.’

Het jaar 1993

Koning Boudewijn van België stierf en 2 Unlimited bestormde de hitlijsten met No Limit. In Oss werd volop geprotesteerd tegen de samenvoeging van Oss met Berghem en Megen. Intussen maakte Jan Marijnissen de gang naar de nationale politiek en werd er volop gesteggeld over de sloop van de Schaepmanflats.

Verder in dit nummer: Paul Budde, Ossenaar in Australië; Dansende Ossenaren James en Jetty de Kat; Gezichten achter de webshops van Oss; Wonen in het Patrimonium; Topzwemmer Joep van Grunsven.

Dit en veel meer in OSS, HET MAGAZINE. Nu overal te koop voor 5,95 of bel met Maasland Uitgeverij 0412-628218. Mail info@maasland.com of surf www.maasland.com